Viernes, 5 de enero de 2007. Año: XVIII. Numero: 6228.
ÚLTIMAS NOTICIAS TU CORREO SUPLEMENTOS SERVICIOS MULTIMEDIA CHARLAS TIENDA LOTERÍAS
Primera
Opinión
España
Mundo
Ciencia
Economía
Motor
Deportes
Cultura
Comunicación
Última
Índice del día
Búsqueda
 Edición local 
M2
Catalunya
Baleares
 Servicios 
Traductor
Televisión
Resumen
 de prensa
Hemeroteca
Titulares
 por correo
 Suplementos
Magazine
Crónica
El Cultural
Su Vivienda
Nueva Economía
Motor
Viajes
Salud
Aula
Ariadna
Metrópoli
 Ayuda 
Mapa del sitio
Preguntas
 frecuentes
Un fanático es alguien que no puede cambiar de opinión y no quiere cambiar de tema (Winston Churchill)
 CATALUNYA
FESTES / PLEXIGLAS
No apte per a adults
Llucia Ramis

Estimats nins,

Ara que vos diuen que de grans ho entendreu tot, us escrivim per dir-vos que de grans no entendreu res, amb la diferència que llavors aquest fet us posarà nerviosos. Per això, i malgrat que no ens l'heu demanada, hem decidit regalar-vos una mena de carta astral: l'explicació que no gosen donar-vos els pares i que us avançarà un futur inevitable.

Per començar, quan cregueu que us heu fet grans, alguns de voltros tendreu fills perquè, com els gatets, els fills són un regal que sempre fa il·lusió. El problema és que, com els gatets, de vegades els fills són una càrrega. Però només de vegades. Com per exemple: a les vacances de Nadal. No vos preocupeu, hi ha un sistema perquè pares i fills es diverteixin plegats. Rep el nom de Festival de la Infància i se celebra a la Fira de Barcelona.

Però bé, segur que ja el coneixeu, perquè els vostres pares us hi hauran portat aquesta setmana per veure n'Eusebio Sacristán.Vos hauran dit que és algú molt important al Barça, i voltros haureu imaginat que era com en Ronaldinho o en Deco, però a una altra alçada. Després, en veure'l, us haureu passat una estona intentant recordar si juga de davanter mentre, alhora, us preguntàveu què té a veure el futbol amb Unicef. No espereu a fer-vos grans per entendre-ho; limitau-vos a acceptar que, en créixer, també portareu els vostres nins a festivals infantils, la inauguració dels quals comptarà amb l'anunci de l'assistència de José Montilla perquè els catalans vagin acostumant-se a la seva presència -que no a la seva presidència-. Però, igual que ha passat enguany, al final no hi anirà perquè ha de ser a altres mil llocs alhora, i el substituirà l'alcalde de torn, que serà l'hereu d'en Jordi Hereu.

En fi. Això vos passarà si sou fanàtics dels jocs i dels esports.Si sou més aviat intel·lectuals, acompanyareu els vostres il·lustres descendents a la biblioteca perquè es familiaritzin amb els llibres.Així, mentre els vostres fills es deixen arrossegar al fantàstic món dels contes, voltros vos deixareu arrossegar al fantàstic món de les compres (per cortesia del Consorci de Biblioteques, que garanteix tenir els petits entretinguts durant un parell d'hores). Al cicle Nadal de contes, una narradora explicarà als nins les històries que us agraden ara a voltros, com ara la faula de Resident Evil o l'aventura de Fifa 2005. De la mateixa manera, na Laura Rodríguez va introduir-vos a la literatura de n'Enid Blyton -l'autora preferida de les vostres mamàs- al Vapor Vell; ho recordau? Vos explicà el conte d'aquell sofà que s'enfadava cada pic que na Susan s'hi dormia a sobre, i tu, Paula, contestares que el teu pare ho fa cada horabaixa, això d'adormir-se al sofà de casa. Tu, Andrea, explicares que a ca teva teniu un sofà llit, que és més còmode. Després jugàreu amb en Sergi Olivares i na Ileana Bellucci qui -ja ho entendreu de grans- podria ser família de na Mònica Bellucci.

Com ens comentava na Sandra Rossi a la Biblioteca Jaume Fuster, començareu a creure que sou adults a partir dels 8 anys, i aquesta impressió serà tan grossa que no vos abandonarà mai. Paral·lelament, deixareu de creure en els contes, en nosaltres, en els polítics i en tot el que surti publicat als diaris i a la televisió. Però no passa res, perquè aleshores aplicareu allò que vàreu aprendre al taller de n'Anna Sadurní: vos posareu un barret, inventareu el personatge que s'ha de moure a sota i vos deixareu retratar així. Un bon dia tendreu una crisi d'identitat i, després de passar deu dies de viatge per la Cerdanya o la Patagònia (depèn de com hagueu desenvolupat l'economia del vostre personatge), tornareu a casa amb la idea de tenir fills per sentir-vos realitzats.

Així és com seguirem existint els Festivals de la Infància, les biblioteques i noltros tres. Per això vos hem de donar les gràcies.I aquest regal. Cordialment,

Els Reis d'Orient.

llucia.ramis@elmundo.es

recomendar el artículo
portada de los lectores
copia para imprimir
Información gratuita actualizada las 24 h.
 SUSCRIBASE A
Más información
Renovar/Ampliar
Estado suscripción
Suscríbase aquí
Suscripción en papel
  Participación
Debates
Charlas
Encuentros digitales
Correo
PUBLICIDAD HACEMOS ESTO... MAPA DEL SITIO PREGUNTAS FRECUENTES

elmundo.es como página de inicio
Cómo suscribirse gratis al canal | Añadir la barra lateral al netscape 6+ o mozilla
Otras publicaciones de Unidad Editorial: Yo dona | La Aventura de la Historia | Descubrir el Arte | Siete Leguas

© Mundinteractivos, S.A. / Política de privacidad