Viernes, 5 de enero de 2007. Año: XVIII. Numero: 6228.
ÚLTIMAS NOTICIAS TU CORREO SUPLEMENTOS SERVICIOS MULTIMEDIA CHARLAS TIENDA LOTERÍAS
Primera
Opinión
España
Mundo
Ciencia
Economía
Motor
Deportes
Cultura
Comunicación
Última
Índice del día
Búsqueda
 Edición local 
M2
Catalunya
Baleares
 Servicios 
Traductor
Televisión
Resumen
 de prensa
Hemeroteca
Titulares
 por correo
 Suplementos
Magazine
Crónica
El Cultural
Su Vivienda
Nueva Economía
Motor
Viajes
Salud
Aula
Ariadna
Metrópoli
 Ayuda 
Mapa del sitio
Preguntas
 frecuentes
Un fanático es alguien que no puede cambiar de opinión y no quiere cambiar de tema (Winston Churchill)
 CATALUNYA
Tot el recorregut de la Cavalcada de Reis via SMS
'BCN al mòbil'. Ses Majestats d'Orient s'han apuntat a la moda de la comunicació per satèl·lit. Els cinc quilòmetres de recorregut reial es podran consultar mitjançant un servei pioner que oferix el mapa de l'itinerari de la Cavalcada pels carrers de Barcelona.

La ciutat s'està preparant per rebre com cal als tres Reis d'Orient.Melcior, Gaspar i Baltasar tenen previst arribar a Barcelona en vaixell, a bord del pailebot Santa Eulàlia, avui a la tarda amb una cavalcada plena de música, espectacle i quinze tones de caramels. No obstant això, aquesta cavalcada no serà com les esdevingudes fins ara. Aquest any, el major esdeveniment nadalenc per a grans i petits tindrà una important novetat: la totalitat del recorregut podrà seguir-se a través del telèfon mòbil.

Per a mantenir ben informats als ciutadans que desitgen acudir a la Cavalcada, durant els dies anteriors al 5 de gener aquest servei ha ofert el mapa dels cinc quilòmetres de recorregut reial pels carrers de Barcelona. Així, una vegada que hagi començat, el servei mostrarà el punt on es troba en cada moment la capçalera de la Cavalcada. Els ciutadans i les ciutadanes podran, d'aquesta manera, consultar-ne la situació i anar al carrer que vulguin per participar de la festa dels Reis.

Per accedir a BCN al mòbil només cal enviar un SMS al 7010 amb la paraula clau bcnalmobil o introduir l'adreça al navegador del telèfon mòbil. El cost del missatge és de 0,30 euros, i el de la navegació pel web BCN des del mòbil depèn de l'operador que es tingui contractat.

Amb el telèfon mòbil sempre a la mà, l'esdeveniment nadalenc convoca a tots els nens i nenes de la ciutat al Portal de la Pau, a partir de les 16.45 hores, ja que els Reis seran rebuts per les autoritats de la ciutat a l'edifici de l'Autoritat Portuària de Barcelona a les 17.30 hores. L'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, entregarà als Reis la Clau que obre totes les portes de la ciutat. Després, Ses Majestats es desplaçaran en vehicles d'època fins al parc de la Ciutadella, punt d'inici de la Cavalcada, que començarà a les 18.30.

El seguici reial passarà per Marquès de l'Argentera, Via Laietana i arribarà cap a les 19.00 hores a la plaça de l'Angel. Tot seguit, continuarà per la plaça d'Urquinaona, Fontanella i la plaça de Catalunya, on arribarà cap a les 19.30 hores. Després passarà per Pelai, plaça de la Universitat i es trobarà a la ronda de Sant Antoni més o menys a les 20.00 hores. Mitja hora més tard arribarà al carrer de Vilamarí després de passar per Sepúlveda.

Finalment, l'últim tram del recor-regut de la cavalcada passarà pels carrers Lleida, Rius i Taulet fins arribar a la Font Màgica de Montjuïc, on està previst que arribi a les 21.00 hores.

La Cavalcada és un esdeveniment molt especial en què Ses Majestats desfilen repartint quinze tones de caramels i on porten regals i moltes sorpreses per als més menuts i també per als que ja són grans. La desfilada anirà encapçalada per la Guàrdia Urbana Muntada. A continuació, la Carrossa del Patge Anunciador, farà pública l'arribada dels Reis i repartirà banderetes perquè tots els infants puguin saludar-los.

Seguirà a aquesta primera car-rossa el mag Lari, que farà un munt de trucs de màgia inspirats en l'Any de la Ciència, que ara comença. De fet, tots els elements de la Cavalcada remetran d'alguna manera a aquest any; cal recordar, que els Reis d'Orient són també uns grans científics, destacats en disciplines com l'astronomia i les matemàtiques.

Tot seguit, desfilarà la Carrossa del Patge Estel, que té una espectacular cua de 10 metres. L'estel s'inspira en el cometa Halley. A continuació, seguirà una comparsa de camells articulats.

Després, desfilaran cada un dels seguicis dels tres Reis. Primer ho farà la comitiva de Melcior, amb una cinquantena de ballarins; després la de Gaspar, que comptarà amb ballarins hindús de Punjabi i finalment la del Rei Baltasar, que tindrà una comparsa de Costa d'Ivori i percussió en directe, entre altres sorpreses.

Al final de la desfilada hi haurà les carrosses de regals i camells de debò. Entre elles, hi haurà una carrossa d'escales, amb les quals els patges s'enfilen fins als balcons de les cases i un vehicle de Bombers de Barcelona amb una gran escala, decorat per a l'ocasió. Tanca la Cavalcada el Patge Gregori amb el carbó, que també anirà acompanyat de diables.

En aquesta gran festa, els Reis d'Orient aniran acompanyats d'un reguitzell d'artistes de la ciutat i internacionals, juntament amb ciutadans i voluntaris que col·laboren desinteressadament per fer possible la màgia dels Reis. En total hi participen 875 persones.

L'espai dedicat al Nadal de BCN al mòbil permet cercar les principals activitats que es poden dur a terme al carrer: mostres i fires, els punts de recollida de cartes per als Reis, les festes de Cap d'Any, la Cavalcada de Reis de Barcelona i, per a quan s'acabin les festes, els punts de recollida d'arbres de Nadal. El servei, que es va posar en marxa a començament de l'estiu passat, ha rebut més de 7.000 visites i s'han registrat un total de 42.000 pàgines baixades.

recomendar el artículo
portada de los lectores
copia para imprimir
Información gratuita actualizada las 24 h.
 SUSCRIBASE A
Más información
Renovar/Ampliar
Estado suscripción
Suscríbase aquí
Suscripción en papel
  Participación
Debates
Charlas
Encuentros digitales
Correo
PUBLICIDAD HACEMOS ESTO... MAPA DEL SITIO PREGUNTAS FRECUENTES

elmundo.es como página de inicio
Cómo suscribirse gratis al canal | Añadir la barra lateral al netscape 6+ o mozilla
Otras publicaciones de Unidad Editorial: Yo dona | La Aventura de la Historia | Descubrir el Arte | Siete Leguas

© Mundinteractivos, S.A. / Política de privacidad