Viernes, 19 de enero de 2007. Año: XVIII. Numero: 6242.
ÚLTIMAS NOTICIAS TU CORREO SUPLEMENTOS SERVICIOS MULTIMEDIA CHARLAS TIENDA LOTERÍAS
Primera
Opinión
España
Mundo
Ciencia
Economía
Motor
Deportes
Cultura
Comunicación
Última
Índice del día
Búsqueda
 Edición local 
M2
Catalunya
Baleares
 Servicios 
Traductor
Televisión
Resumen
 de prensa
Hemeroteca
Titulares
 por correo
 Suplementos
Magazine
Crónica
El Cultural
Su Vivienda
Nueva Economía
Motor
Viajes
Salud
Aula
Ariadna
Metrópoli
 Ayuda 
Mapa del sitio
Preguntas
 frecuentes
Cuando llega el tiempo en que se podría, ha pasado en el que se pudo (Marie von Ebner)
 CATALUNYA
Vetada als lectors
El Grup Planeta crea Esencias, una editorial de llibres escrits per dones i per a dones. Candace Bushnell, autora de 'Sexe a NOva York', inaugura la passarel·la
LLUCIA RAMIS

Essència: perfum que queda al taxi quan la dona que hi viatjava ha marxat. Paradoxalment, essència també és aquell conjunt de característiques necessàries perquè alguna cosa o persona sigui el que és. Finalment, essence, en francès, és benzina: la característica necessària perquè funcioni el taxi on anava la dona perfumada.

Pel preu elevat que es desprèn d'aquest concepte, i també perquè és un concepte totalment femení, Laura Falcó i Esther Escoriza han batejat amb Esencia una editorial no apta per als homes.Si fossin filles espirituals de les criatures made by Corín Tellado, les protagonistes dels llibres que s'hi publiquen s'haurien graduat a Harvard amb notes excel·lents; no obstant això, en amor haurien suspès.

Són cosines de Bridget Jones i coneixen a fons el Sexe a Nova York. De fet, Candace Bushnell -autora de la novel·la que inspirà la sèrie- enceta l'editorial Esencia amb la novel·la Mujeres de Manhattan. Sensuals, emprenedores, desequilibrades i molt, molt romàntiques, les seves protagonistes triomfen en tot menys en les relacions sentimentals. Han de sortejar el camp minat del glamour; un camp que es va sembrar en vertical com els gratacels.I que han donat lloc al gènere chick lit.

Precisament Chick Lit és el nom que l'editorial Esencia (Planeta) ha triat per a la col·lecció adreçada a les històries urbanes.Sheila O'Flanagan, Melissa Hill o Johanna Edwards són algunes de les autores que hi passegen les seves teories emocionals.També ho fa Vampirella: a El dieciséis de cada mes descriu les descàrregues d'adrenalina que li provoca a Mònica el fet d'anar de compres.

Més tradicional resulta Laura Lee Guhrke, que xerra directament d'Amor prohibido. Kathryn Smith es mou En la oscuridad i Julia London és Adicta al trabajo. Pilar González de Gregorio s'ha coronat La reina del teléfono i Nicole Jordan és tota Pasión.En total, conformen un exèrcit de disset escriptores disposades a desfilar al llarg de la passarel·la que s'estén durant tot l'any.

Ben maquillades, impecablement vestides i perfumades d'eau d'essence, les autores i protagonistes d'aquesta editorial estan preparades per seduir. Això sí: només a les dones que es vegin reflectides al seu mirall d'estil romàntic, versallesc o de disseny Philip Stark.

La novel·la romàntica torna a estar de moda. És com el perfum que queda quan la dona que el porta passa. Pura essència. Tot i res.

recomendar el artículo
portada de los lectores
copia para imprimir
Información gratuita actualizada las 24 h.
 SUSCRIBASE A
Más información
Renovar/Ampliar
Estado suscripción
Suscríbase aquí
Suscripción en papel
  Participación
Debates
Charlas
Encuentros digitales
Correo
PUBLICIDAD HACEMOS ESTO... MAPA DEL SITIO PREGUNTAS FRECUENTES

elmundo.es como página de inicio
Cómo suscribirse gratis al canal | Añadir la barra lateral al netscape 6+ o mozilla
Otras publicaciones de Unidad Editorial: Yo dona | La Aventura de la Historia | Descubrir el Arte | Siete Leguas

© Mundinteractivos, S.A. / Política de privacidad