Viernes, 9 de febrero de 2007. Año: XVIII. Numero: 6263.
ÚLTIMAS NOTICIAS TU CORREO SUPLEMENTOS SERVICIOS MULTIMEDIA CHARLAS TIENDA LOTERÍAS
Primera
Opinión
España
Mundo
Ciencia
Economía
Motor
Deportes
Cultura
Comunicación
Última
Índice del día
Búsqueda
 Edición local 
M2
Catalunya
Baleares
 Servicios 
Traductor
Televisión
Resumen
 de prensa
Hemeroteca
Titulares
 por correo
 Suplementos
Magazine
Crónica
El Cultural
Su Vivienda
Nueva Economía
Motor
Viajes
Salud
Aula
Ariadna
Metrópoli
 Ayuda 
Mapa del sitio
Preguntas
 frecuentes
Ser independiente es cosa de una pequeña minoría, es el privilegio de los fuertes (Friedrich Nietzsche)
 CATALUNYA
La Laia i la seva llegenda omplen les festes d'hivern
Tradició. L'any 1983, els Amics del Gegant del Pi i l'Associació de Festes de la Plaça Nova, entitats històriques de Ciutat Vella i simpatitzants de les tradicions, van organitzar les primeres festes de la copatrona de la ciutat, Santa Eulàlia.

La Festa Major d'Hivern de Barcelona compleix vint-i-cinc anys com la principal celebració del calendari infantil de la ciutat de Barcelona. La gegantona Laia serà l'encarregada de presidir les festes amb nombrosos actes dirigits als nens que, acompanyats de tota la família, podran gaudir d'una àmplia oferta d'activitats culturals.

Aquest any, el punt fort el protagonitzaran els concerts infantils.Amb un calendari més complet que cap altre edició, la música sonarà per tota la ciutat gràcies als concerts de cobla, de ministers, música infantil, actuacions de la Banda Municipal i d'altres alternatives més originals com la Riber-Laia o les tardes de festa al Raval.

La graella d'activitats culturals de les festes de Santa Eulàlia continuen amb un ampli calendari de contes, espectacles de teatre, dansa, titelles, tallers, jocs i visites i passejades per molts racons de la capital catalana. Avui, per exem ple, comença la IX Mostra de Bestiari Festiu de Catalunya al Palau de la Virreina i la Fira d'Artesania de Santa Eulàlia a la avinguda de la Catedral.

A la tarda, a les 18.00 hores, la Laia sortirà en comitiva acompanyada per diverses colles infantils de cultura popular de la ciutat i la rodalia. Més tard, a les 18.30 a la plaça de Sant Jaume, tindrà lloc el pregó de les festes de Santa Eulàlia. Diversos infants de la ciutat, representants de diverses colles que actuen durant les festes, posaran la veu a un pregó escrit pels nens de Barcelona. A més a més, dissabte, a la plaça dels Angels, començara la IV trobada de Gegantons i Bestiari Infantil de Catalunya i a la avinguda de la Catedral, més de vint jocs gegants per jugar sense parar (la xarranca, la pesca, el boti-boti) es donaran cita a la Fira de Jocs Populars.

Per altra banda, diumenge serà dia de jornada de portes obertes.Destaca l'exposició That's not entertainment! El cinema respon al cinema i Hammersh.phi.i i Dreyer al CCCB, La primavera republicana al Conjunt Monumental de la plaça del Rei-MHCB, i l'entrada lliure a totes les exposicions del MACBA.

Des d'aquesta edició, la Laia té concurs de fotografia infantil propi. S'hi poden presentar fotos de qualsevol motiu relacionat amb les festes de Santa Eulàlia, del 14 al 23 de ferbrer. Un viatge per a quatre personas a Port Aventura, quatre passis anuals familiars al Tibidabo o al Zoo seran alguns de les premis a les tres categories.

Segons expliquen les llegendes, corria el segle IX quan va néixer a Barcelona una nena anomenada Eulàlia. Diuen que, des de ben petita, sempre que podia ajudaba els qui més ho necessitaven i quan l'emperador romà Dioclecià va decretar la persecució de tots els cristians, l'Eulàlia no va voler rendir-se. Tenia 13 ànys, i aquell acte de valentia li costaria la presó, la tortura i la mort.

Símbol de la solidaritat, de la defensa de la justícia i del compromís de la joventut, la Laia és, juntament amb la Mare de Déu de la Mercè, la fidel protectora de Barcelona. Aquest any, «l'estil canyero» del cartell de la Laia és obra de Joan Vizarra que, segons explica, a les nenes d'avui en dia «no cal que els expliquis gaires coses. La canalla d'avui en dia... deixa'ls anar!».

Per més informació d'aquesta intrèpida barcelonina i el calendari de les seves festes, consulteu la web www.bcn.cat.

L

recomendar el artículo
portada de los lectores
copia para imprimir
Información gratuita actualizada las 24 h.
 SUSCRIBASE A
Más información
Renovar/Ampliar
Estado suscripción
Suscríbase aquí
Suscripción en papel
  Participación
Debates
Charlas
Encuentros digitales
Correo
PUBLICIDAD HACEMOS ESTO... MAPA DEL SITIO PREGUNTAS FRECUENTES

elmundo.es como página de inicio
Cómo suscribirse gratis al canal | Añadir la barra lateral al netscape 6+ o mozilla
Otras publicaciones de Unidad Editorial: Yo dona | La Aventura de la Historia | Descubrir el Arte | Siete Leguas

© Mundinteractivos, S.A. / Política de privacidad