Viernes, 16 de febrero de 2007. Año: XVIII. Numero: 6270.
ÚLTIMAS NOTICIAS TU CORREO SUPLEMENTOS SERVICIOS MULTIMEDIA CHARLAS TIENDA LOTERÍAS
Primera
Opinión
España
Mundo
Ciencia
Economía
Motor
Deportes
Cultura
Comunicación
Última
Índice del día
Búsqueda
 Edición local 
M2
Catalunya
Baleares
 Servicios 
Traductor
Televisión
Resumen
 de prensa
Hemeroteca
Titulares
 por correo
 Suplementos
Magazine
Crónica
El Cultural
Su Vivienda
Nueva Economía
Motor
Viajes
Salud
Aula
Ariadna
Metrópoli
 Ayuda 
Mapa del sitio
Preguntas
 frecuentes
El mentiroso siempre es pródigo en juramentos (Corneille)
 CATALUNYA
Històries de misteri
La novel·la policíaca i la histò-rica són les apostes de Navona, que vol llançar al mercat una autora desconeguda que ja comparen amb Agatha Christie

Pocs dies després que BCNegra s'hagi acomiadat dels seus fans, apareix la notícia de l'aparició d'una nova editorial, Navona, que comença amb dues col·leccions. Una és de novel·la policíaca i una altra de novel·la històrica, que són d'aquelles que enganxen, perquè el misteri i la història poden arribar a crear addicció.

Els pares de la nova criatura editorial Navona són Joan Capdevila i Marisa Trigo Cots, dos gats vells de l'edició, que s'han proposat recuperar títols que són poc coneguts a Espanya. Aquest és el cas, per exemple, de les dotze novel·les policíaques de Deborah Crombie, considerada l'Agatha Christie del segle XXI, amb què Navona inaugura la col·lecció de novel·la negra.

Més concretament, els dos títols que s'acaben de posar a la venda són Vacaciones trágicas i Todo irá bien. El primer, com la seva portada indica, no va sobre un descans laboral massa divertit.Duncan Kincaid, comissari d'Scotland Yard, esgotat per una sobrecàrrega de feina, se'n va a descansar a un tranquil paratge de Yorkshire.El que no sap és que, lluny de descansar, li tocarà treballar de valent, perquè la subdirectora de la residència on s'allotja apareix morta a la piscina (a la Jessica Fletcher i a l'Hèrcules Poirot els passava el mateix: allà on anaven els tocava treballar).Al segon, Todo irá bien, Kincaid trobarà sospitosa la mort de la seva veïna, Jasmine Dent, malalta de càncer incurable, mentre dormia al seu llit. El millor d'aquests dos títols és que hi comença la relació de Kincaid amb la seva ajudant, Gemma James, que continuarà durant tota la sèrie de dotze llibres.

Crombie no és l'únic fitxatge de la col·lecció de novel·la policíaca.Navona també compta a la seva nòmina d'autors de misteri amb Martha Grimes, creadora del superintendent Richard Jury, de Scotland Yard, i Elisabeth George, escriptora amb molts fans lectorcriminals a Espanya i de qui no es publica res en castellà des de l'any 2001.

Però Navona no només vol viure del misteri. La novel·la històrica és l'altra gran aposta del segell. En aquesta col·lecció recuperaran títols com ara La naturaleza del príncipe, de Roger Peyrefitte, que mai no es va publicar a Espanya per la censura, o Los Borgia, d'Alexandre Dumas.

Entre una col·lecció i una altra, Navona neix amb l'ambició de publicar entre trenta i trenta-cinc títols cada any. Aquest segell, una extensió de l'editorial de medicina natural Terapias verdes, li ha posat l'ull al mercat que més ven ara mateix.

recomendar el artículo
portada de los lectores
copia para imprimir
Información gratuita actualizada las 24 h.
 SUSCRIBASE A
Más información
Renovar/Ampliar
Estado suscripción
Suscríbase aquí
Suscripción en papel
  Participación
Debates
Charlas
Encuentros digitales
Correo
PUBLICIDAD HACEMOS ESTO... MAPA DEL SITIO PREGUNTAS FRECUENTES

elmundo.es como página de inicio
Cómo suscribirse gratis al canal | Añadir la barra lateral al netscape 6+ o mozilla
Otras publicaciones de Unidad Editorial: Yo dona | La Aventura de la Historia | Descubrir el Arte | Siete Leguas

© Mundinteractivos, S.A. / Política de privacidad