Viernes, 16 de febrero de 2007. Año: XVIII. Numero: 6270.
ÚLTIMAS NOTICIAS TU CORREO SUPLEMENTOS SERVICIOS MULTIMEDIA CHARLAS TIENDA LOTERÍAS
Primera
Opinión
España
Mundo
Ciencia
Economía
Motor
Deportes
Cultura
Comunicación
Última
Índice del día
Búsqueda
 Edición local 
M2
Catalunya
Baleares
 Servicios 
Traductor
Televisión
Resumen
 de prensa
Hemeroteca
Titulares
 por correo
 Suplementos
Magazine
Crónica
El Cultural
Su Vivienda
Nueva Economía
Motor
Viajes
Salud
Aula
Ariadna
Metrópoli
 Ayuda 
Mapa del sitio
Preguntas
 frecuentes
El mentiroso siempre es pródigo en juramentos (Corneille)
 CATALUNYA
Festa
El Carnaval 2007 fa sonar la rumba a tot Barcelona
A l'edició d'aquest any hi ha programades un centenar d'activitats entre concursos, festes de disfresses, rues i propostes per a nens. Demà a la tarda, una quarantena de comparses i més de 1.500 persones desfilaran a la Gran Rua al barri de Gràcia

Ja és hora de treure de l'armari les millors màscares i disfresses perquè el Carnaval 2007 ha arribat a Barcelona. Fins el 25 de febrer, la festa de la rumba deixarà veure una ciutat que es viu als barris i tots el seus nuclis de convivència.

Enguany, el principal acte del carnestoltes, la Gran Rua de la ciutat, canvia d'horari i de lloc. El motiu és que la rua vol ser un punt de trobada de la gent de tots els barris. Amb la idea que la gent repeteixi, és a dir, que pugui anar a la rua del seu barri i després també a la de la ciutat, la Gran Rua s'instal·la al bar -ri de Gràcia, un punt cèntric de la ciutat, i endarrereix l'horari fins a les 20.30 hores.

En un futur es vol que els 73 barris de la ciutat de Barcelona estiguin presents d'alguna manera a la Gran Rua, amb la participació de diverses entitats de bar -ris. El regidor de Cultura va explicar que Gràcia no és l'emplaçament definitiu de la rua, que es vol que sigui itinerant i que ocupi les grans avingudes de la ciutat.

Aquest any, participen a la rua una quarantena de comparses i hi desfilaran més de 1.500 persones. El punt de sortida és l'encreuament del car-rer Gran de Gràcia amb la plaça de Lesseps i l'arribada és als jardinets de Gràcia. Durant la Rua, qualsevol podrà votar la disfressa que més li agradi en una butlleta que s'hi repartirà.La festa de lliurament dels premis de la Rua tindrà lloc el diumenge 18 de febrer a les 19.00 hores al vaixell Naumon de la Fura dels Baus ubicat al Moll Espanya davant de la plaça de l'Ictíneo.

Aquest any gairebé es duplica la dotació de premis del carnestoltes, que suma 35.000 euros. A més dels premis, s'han atorgat una desena de borses d'ajuda a diversos col·lectius perquè puguin participar a la rua.

A banda dels premis per votació popular i els premis a les comparses, aquest any es dóna un premi especial amb motiu del Barcelona Ciència 2007 a la comparsa que incorpori millor els temes que són l'eix de l'any commemoratiu.

Dimecres 21 de febrer té lloc l'Enterrament de la Sardina, acte amb què, en teoria, s'acomiada el carnaval. La sardina arriba en un vaixell al barri d'Horta, que ofereix diverses activitats, com ara una festa d'animació prèvia a la Gran Desfilada de l'any del Comerç.

L'enterrament de la sardina serveix per acomiadar l'Any del Comerç.Tant la cercavila com la festa tenen diversos motius relacionats amb aquesta celebració. El final de festa, al mercat d'Horta, és una gran sorpresa.

Després de l'enterrament de la sardina tenen lloc la Ravalstoltada al Raval, dissabte 24 de febrer, i la Carnavalada a la Barceloneta, diumenge 25 de febrer.

La Ravalstoltada comença a migdia amb una sèrie de tallers que serveixen per preparar la festa, com ara decoració i música, a la plaça de Folch i Torres. També hi ha un concurs de truites.A la tarda té lloc la rua, ambientada en el tema de l'Univers amb motiu de Barcelona Ciència 2007, una tabalada i el lliurament de premis a les comparses guanyadores.

Pel que fa a la Carnavalada, aquesta comença de bon matí el 25 de febrer. Diverses comparses desfilen pels carrers del barri, amb concurs de disfresses inclòs. Hi actuen xarangues i bandes de música.Ara bé, la banda sonora oficial per tot el carnestoltes és La rumba del carnaval, creada per Gertrudis, un tema molt alegre per fer festa.

Una altra novetat per aquest 2007 es la creació d'una nova estructura de premis, incentivant la participació de les comparses de barri, certificant que les carrosses surten en la seva representació.A més a més, s'ha iniciat una política de suport i motivació a través d'una assessoria artística, coordinada per la companyia Roseland Musical, que ha ajudat a fer possible els seus projectes a algunes comparses que han presentat els seus projectes artístics.

Els actes per als més petits ompliran el calendari d'aquestes festes. Amb entrada lliure, avui a les 18.00 hores, al Centre Cívic del Besòs, tindrà lloc l'arribada del Rei Carnestoltes acompanyat del grup de batucada de Sant Adrià, Batukamina. A la mateixa hora i per als més petits, començarà la Rua Infantil al districte de Ciutat Vella, que culminarà amb l'actuació d'un grup d'animació amb la companyia Pep Callau i els Pepsicolen.

La Federació Entitats del Clot-Camp de L'Arpa organitza per avui a Sant Martí El Carnavalet al Parc del Clot, amb la festa infantil d'animació i espectacle de titelles. També a la Rambla del Prim, hi haurà tallers infantils amb material reciclat i reutilitzat al voltant de les Belles Arts.

Dissabte, a les 11.00 hores començarà la petita Rua de Carnaval a Sants-Montjuïc amb l'espectacle infantil del grup d'animació Flic Flac. Mentrestant, a Sant Andreu, l'associació Comerciants carrer Gran de Sant Andreu ha organitzat el taller de pintura per a nens i el districte de Nou Barris acollirà la rua al barri de Porta, un taller de maquillatge al Centre Porta Sóller i la popular rua pel barri. A l'arribada, tindrà lloc el lliurament dels premis de disfresses, individuals i per comparses; a més a més, actuarà un grup d'animació per a petits i grans, hi haurà xocolatada popular i crema del Carnestoltes

recomendar el artículo
portada de los lectores
copia para imprimir
Información gratuita actualizada las 24 h.
 SUSCRIBASE A
Más información
Renovar/Ampliar
Estado suscripción
Suscríbase aquí
Suscripción en papel
  Participación
Debates
Charlas
Encuentros digitales
Correo
PUBLICIDAD HACEMOS ESTO... MAPA DEL SITIO PREGUNTAS FRECUENTES

elmundo.es como página de inicio
Cómo suscribirse gratis al canal | Añadir la barra lateral al netscape 6+ o mozilla
Otras publicaciones de Unidad Editorial: Yo dona | La Aventura de la Historia | Descubrir el Arte | Siete Leguas

© Mundinteractivos, S.A. / Política de privacidad