Viernes, 2 de marzo de 2007. Año: XVIII. Numero: 6284.
ÚLTIMAS NOTICIAS TU CORREO SUPLEMENTOS SERVICIOS MULTIMEDIA CHARLAS TIENDA LOTERÍAS
Primera
Opinión
España
Mundo
Ciencia
Economía
Motor
Deportes
Cultura
Toros
Comunicación
Última
Índice del día
Búsqueda
 Edición local 
M2
Catalunya
Baleares
 Servicios 
Traductor
Televisión
Resumen
 de prensa
Hemeroteca
Titulares
 por correo
 Suplementos
Magazine
Crónica
El Cultural
Su Vivienda
Nueva Economía
Motor
Viajes
Salud
Aula
Ariadna
Metrópoli
 Ayuda 
Mapa del sitio
Preguntas
 frecuentes
Permitir una injusticia significa abrir el camino a todas las que siguen (Willie Brandt)
 CATALUNYA
FESTES / PLEXIGLAS
Que el déu google ens empari
Llucia Ramis

(Atenció: aquest article pot atemptar contra la intimitat pública dels qui surten en negreta. Manteniu net el meu full d'antecedents: no els digueu que hi apareixen. Gràcies).

Recolzada a la barra del bar de Pedro Zarraluki, intent ofegar en una cervesa la idea que qualsevol altre premi Salambó va ser millor. Record, nostàlgica, que l'any passat n'Andrés Barba confongué en Joan Clos amb un cambrer; també record altres assistents que avui no hi són. Aleshores, un traductor argentí em retorna al present quan confessa: «L'altre dia et vaig googlejar». Se suposa que quan algú et cerca a Google t'has de sentir afalagat, perquè això vol dir que s'ha interessat per tu. Abans que em faci il·lusions, el traductor argentí afegeix: «No ets tan important com et penses».

Cerc a Google «creadors de Google» i surten Sergey Brin i Larry Page (sóc d'una generació que no necessita recordar els noms).Pos a Google: «Sergey Brin i Larry Page», i descobresc que els responsables del canvi de valors humans compten amb 678.000 entrades; la qual cosa -em pregunto- els fa més o menys importants que Oriol Castanys, director general de RBA Libros? Anot el seu nom i, pobre, només té 908 entrades. Deix que continuï conversant, aliè en aquesta dada, amb l'editora Pilar Beltran (172). Veig en Lázaro Covadlo (14.400). En Joaquim Palau (1.300) xerra amb inferioritat de condicions amb Fernando Marías (49.500). Clar que al món hi deu haver uns quants fernandos marías; la xarxa revaloritza la vulgaritat.

Quan veig en Xavier Rubert de Ventós pens que puc sospesar la feina que vaig fer amb ell a través del seu nombre d'entrades: 21.600. Potser ho hauria d'afegir al meu currículum. Però, de moment, guanya en Jorge Herralde, amb 38.900. L'editor em pregunta per què no he publicat res de la festa que es va celebrar a l'Heliogàbal per presentar el llibre Cosas que hacen BUM, d'en Kiko Amat (529).I em sent molt desgraciada perquè això vol dir que ja no puc divertir-me si no és per deixar testimoni. Com que les comparacions són odioses, diré que en aquella festa corria tanta cervesa gratis com en aquesta. I que no tenen res més en comú.

Amb el reconeixement del Salambó en llengua catalana, na Imma Monsó ha vist créixer la seva cotització internauta més que el seu compte corrent. Ara registra 974 entrades amb el nom escrit en català, i 1.010 en castellà. Diu que una companya li va dir que al premi Ramon Llull, a Andorra, un dels finalistes quasi es va desmaiar. Resulta que, quan es va saber guanyador, en Gabriel Janer Manila (45.700) va explicar que la seva novel·la es basa en les raterades d'una família de banquers mallorquins. Idò el finalista estava convençut que aquella era la seva família, i ja reclamava la seva part del premi. Si el seu cognom era March, ho ignor.

De sobte, el miracle. Estic observant la gorra de na Mercedes Abad mentre em demano si tenir 18.300 entrades a Google són suficients com per portar-hi la inscripció «Tête de génie», quan el veig: hi ha un mésdunmilió a la sala. Assegut a una taula, aliè a tothom, descobresc el mateix Stanley Kubrick: 1.680.000 entrades. M'emocion tant, que ni tan sols record que és mort. Dura poc. Un trencasomnis em comunica que en realitat es tracta d'en Julián Viñuales. Qui? Un 248. Oh.

En fi, que m'he de conformar amb la informació que m'avança un amic de n'Ignacio Martínez de Pisón (27.800): en Javier Azpeitia (587) ha creat una nova editorial dins el segell Luis Vives.La cosa va de remakes: en Francisco Casavella (19.600) reescriurà el Lazarillo (358.000) i Rafa Reig (35.200) versionarà una part del Cid (1.280.000). Només per aquest ball de xifres, li augur un èxit rotund. Per cert, m'he canviat el nom. Ara em dic A.Si voleu saber més de mi, googlejau-me. Veurà aquell traductor argentí, si sóc o no important.

llucia.ramis@elmundo.es

recomendar el artículo
portada de los lectores
copia para imprimir
Información gratuita actualizada las 24 h.
 SUSCRIBASE A
Más información
Renovar/Ampliar
Estado suscripción
Suscríbase aquí
Suscripción en papel
  Participación
Debates
Charlas
Encuentros digitales
Correo
PUBLICIDAD HACEMOS ESTO... MAPA DEL SITIO PREGUNTAS FRECUENTES

elmundo.es como página de inicio
Cómo suscribirse gratis al canal | Añadir la barra lateral al netscape 6+ o mozilla
Otras publicaciones de Unidad Editorial: Yo dona | La Aventura de la Historia | Descubrir el Arte | Siete Leguas

© Mundinteractivos, S.A. / Política de privacidad