Viernes, 2 de marzo de 2007. Año: XVIII. Numero: 6284.
ÚLTIMAS NOTICIAS TU CORREO SUPLEMENTOS SERVICIOS MULTIMEDIA CHARLAS TIENDA LOTERÍAS
Primera
Opinión
España
Mundo
Ciencia
Economía
Motor
Deportes
Cultura
Toros
Comunicación
Última
Índice del día
Búsqueda
 Edición local 
M2
Catalunya
Baleares
 Servicios 
Traductor
Televisión
Resumen
 de prensa
Hemeroteca
Titulares
 por correo
 Suplementos
Magazine
Crónica
El Cultural
Su Vivienda
Nueva Economía
Motor
Viajes
Salud
Aula
Ariadna
Metrópoli
 Ayuda 
Mapa del sitio
Preguntas
 frecuentes
Permitir una injusticia significa abrir el camino a todas las que siguen (Willie Brandt)
 CATALUNYA
Nova temporada a la Muntanya Màgica de BCN
Novetats. El Tibidabo obre al públic la cota 500, la part més alta de la ciutat, on fins ara només s'hi podia accedir des del Parc d'Atraccions. Així es recupera el mirador més privilegiat de la ciutat i se li dóna un ús diari com a parc urbà accessible per a tothom.

La Muntanya Màgica de Barcelona està d'estrena. El Tibidabo albergarà a partir de dissabte un parc de 315 metres linials, accessible al públic, situat a la cota més alta del parc d'atraccions, una zona que acull atraccions tan populars com l'avió o el carrousel, i a la qual fins ara només s'hi podia accedir des de dins del recinte. A més, es posarà en marxa un funicular renovat, amb el doble de capacitat i que funcionarà cada dia en un horari més ampli. Fins ara, el transport només funcionava aquells dies que el parc era obert al públic.

A partir de dissabte, els visitants podran accedir a aquesta zona i passejar per un vial que tindrà 315 metres linials, distància que s'ampliarà al maig fins arribar als 535 metres i que permetrà arribar fins als terrenys de l'Hotel Florida. El juliol, es condicionarà una zona per a activitats infantils. Des d'aquesta cota 500, el públic tindrà l'oportunitat de pujar a les atraccions més emblemàtiques del Tibidabo, pagant una entrada prèvia. Per usar cada atracció caldrà pagar dos euros i la tarifa total del Parc és de 22 euros. Hi ha un tiquet que combina amb altres dues modalitats d'entrada: per 11 euros es poden usar totes les atraccions i entrar al Museu d'Autòmats, i per 14 euros s'ofereix la possibilitat de poder pujar també a la Torre de Collserola. L'obertura d'aquesta zona al públic obligarà a traslladar les taquilles actuals del parc del Tibidabo, que es repartiran de manera dispersa per evitar les llargues cues que, en ocasions, es produïen per accedir al recinte.

El nou funicular, que es completa amb la rehabilitació de l'estació inferior situada a la plaça del Doctor Andreu, amb una inversió de 2 milions, estrena nou motor i maquinària, fet que permet augmentar la freqüència i duplicar els passatgers, ja que s'arribarà als 1.440 usuaris per hora, respecte dels 720 viatgers actuals.

Però la seva història arrenca el 29 d'octubre de 1901 quan es van inaugurar el Tramvia Blau i el Funicular, i poc després les primeres atraccions. El parc en conserva algunes de les més significatives que han omplert el parc durant els seus 100 anys d'existència, com el Castell del Terror i la Muntanya russa. O una de les seves peces més singulars, l'avió, que data de 1928 i que és una rèplica del model que va fer el primer viatge entre Barcelona i Madrid.

L

recomendar el artículo
portada de los lectores
copia para imprimir
Información gratuita actualizada las 24 h.
 SUSCRIBASE A
Más información
Renovar/Ampliar
Estado suscripción
Suscríbase aquí
Suscripción en papel
  Participación
Debates
Charlas
Encuentros digitales
Correo
PUBLICIDAD HACEMOS ESTO... MAPA DEL SITIO PREGUNTAS FRECUENTES

elmundo.es como página de inicio
Cómo suscribirse gratis al canal | Añadir la barra lateral al netscape 6+ o mozilla
Otras publicaciones de Unidad Editorial: Yo dona | La Aventura de la Historia | Descubrir el Arte | Siete Leguas

© Mundinteractivos, S.A. / Política de privacidad