Viernes, 23 de marzo de 2007. Año: XVIII. Numero: 6305.
ÚLTIMAS NOTICIAS TU CORREO SUPLEMENTOS SERVICIOS MULTIMEDIA CHARLAS TIENDA LOTERÍAS
Primera
Opinión
España
Mundo
Ciencia
Economía
Motor
Deportes
Cultura
Comunicación
Última
Índice del día
Búsqueda
 Edición local 
M2
Catalunya
Baleares
 Servicios 
Traductor
Televisión
Resumen
 de prensa
Hemeroteca
Titulares
 por correo
 Suplementos
Magazine
Crónica
El Cultural
Su Vivienda
Nueva Economía
Motor
Viajes
Salud
Aula
Ariadna
Metrópoli
 Ayuda 
Mapa del sitio
Preguntas
 frecuentes
El intento de suprimir la crítica no la extingue: la aparta por canales subterráneos (L. R. Hart)
 CATALUNYA
L'espai que recull l'esperit olímpic i esportiu a BCN
Col·lecció. El nou Museu Olímpic i de l'Esport de Barcelona obre de manera gratuïta avui, de 10.00 a 22.00 hores, perquè tots els ciutadans puguin recórrer les sales en visites guiades.La resta de dies els preus oscil·len entre els 8 i els 4 euros. Tots els dimarts romandrà tancat.

Barcelona i l'esport sempre han estat units. Des del 30 de gener de 2006 que es va col·locar la primera pedra del Museu Olímpic i de l'Esport, Barcelona acull un equipament pioner a Europa que ofereix una visió històrica, lúdica, ètica i educativa de l'esport en general i de l'olimpisme en particular.

El museu acull l'espai Història de l'Esport i l'Olimpisme, l'anomenat Hall of Fame, que vol donar a conèixer els individus i col·lectius que han fet història representant els valors esportius contemporanis.Per example, s'hi veur'a l'equipament que van dur els conqueridors del cim de l'Everest i la bicicleta amb què Indurain va guanyar un dels seus tours.

També podreu admirar el Mercedes de Mika Hakkinen, les torxes de diversos jocs olímpics i d'hivern (entre les quals hi ha la dels de Barcelona'92), les estàtues i altres objectes esportius de la col·lecció privada de Samaranch, esquís de fa un segle, importants trofeus i medalles de les grans fites de l'olimpisme, peces que homenatgen el Dream Team americà i futbolins antics de col·leccionisme.

A més, també hi veureu espectaculars vestits de natació sincronitzada, materials adaptats a esportistes paralímpics, fotografies dels millors esportistes de la història (entre les quals hi ha les de Ronaldinho i Maradona) i les petjades de les estrelles del món de l'esport.

El museu reuneix els objectes personals relacionats amb l'esport del president honorífic del COI, Joan Antoni Samaranch: escultures, fotografies, pintures, revistes, cartells oficials dels jocs olímpics, guardons i obsequis relacionats amb l'esport i llibres, entre altres.

A banda de la Col·lecció J.A Samaranch també es podran visitar l'àmbit Barcelona'92 i el de les Metròpolis Olímpiques. Entre altres propostes, el museu també acollirà un sistema que permetrà als visitants comparar-se amb els atletes i les seves marques.

El museu disposa de molts espais interactius per als visitants, com ara la sala de salts de llargada, en què et pots posar a prova i comprovar si et quedes molt lluny dels millors rècords en aquesta disciplina.

A més, disposa de diversos espais audiovisuals on es pot veure en temps real, per exemple, la cursa dels cent metres que va convertir Carl Lewis en campió olímpic, com també una sala amb pantalles interactives que permet als visitants triar quin gran esdeveniment esportiu vol reviure.

Perquè tots els ciutadans i les ciutadanes puguin recórrer les sales en visites guiades, el museu obrirà de manera gratuïta avui de 10.00 a 22.00 hores. La resta de dies el museu obrirà de 10.00 a 18.00 hores entre l'1 d'octubre i el 31 de març, i de 10.00 a 20.00 hores entre l'1 d'abril i el 30 de setembre.

Tots els dimarts el Museu romandrà tancat. Els preus oscil·len entre els 8 i els 4 euros. Més informació a www.bcn. cat.

B

recomendar el artículo
portada de los lectores
copia para imprimir
Información gratuita actualizada las 24 h.
 SUSCRIBASE A
Más información
Renovar/Ampliar
Estado suscripción
Suscríbase aquí
Suscripción en papel
  Participación
Debates
Charlas
Encuentros digitales
Correo
PUBLICIDAD HACEMOS ESTO... MAPA DEL SITIO PREGUNTAS FRECUENTES

elmundo.es como página de inicio
Cómo suscribirse gratis al canal | Añadir la barra lateral al netscape 6+ o mozilla
Otras publicaciones de Unidad Editorial: Yo dona | La Aventura de la Historia | Descubrir el Arte | Siete Leguas

© Mundinteractivos, S.A. / Política de privacidad