Viernes, 13 de abril de 2007. Año: XVIII. Numero: 6326.
ÚLTIMAS NOTICIAS TU CORREO SUPLEMENTOS SERVICIOS MULTIMEDIA CHARLAS TIENDA LOTERÍAS
Primera
Opinión
España
Mundo
Ciencia
Economía
Motor
Deportes
Cultura
Comunicación
Última
Índice del día
Búsqueda
 Edición local 
M2
Catalunya
Baleares
 Servicios 
Traductor
Televisión
Resumen
 de prensa
Hemeroteca
Titulares
 por correo
 Suplementos
Magazine
Crónica
El Cultural
Su Vivienda
Nueva Economía
Motor
Viajes
Salud
Aula
Ariadna
Metrópoli
 Ayuda 
Mapa del sitio
Preguntas
 frecuentes
La violencia hacia un ser humano debe ser tan aborrecible como comer la carne de otro (Martin Luther King)
 CATALUNYA
La gran festa de la República compleix 76 anys
Aniversari. El Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona (MHCB) celebra la gran festa del cap de setmana republicà amb un ampli programa d'activitats per commemorar la proclamació de la República, el 14 d'abril de 1931.

El Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona (MHCB) celebra l'arribada de la primavera republicana amb un extens i ampli programa d'activitats per commemorar la proclamació de la República, el 14 d'abril de 1931, ara fa setanta-sis anys.

Com a homenatge, el Museu d'Història de la Ciutat tindrà les portes obertes aquest cap de setmana perquè tots els ciutadans tinguin possibilitat de visitar gratuïtament l'exposició La primavera republicana. Barcelona 1931-1939, que està oberta fins al 20 de maig a la Casa Padellàs del MHCB.

Sensé dubte, aquesta exposició és una de les activitats més destacades d'aquests dies. Les obres repassen la història de la vida quotidiana de les persones evocant els escenaris i despertant emocions d'un moment històric que va suposar molt més que un simple canvi de règim polític. La República va comportar la posada en marxa d'una allau d'iniciatives encaminades a transformar el país, a redefinir les relacions socials i la vida quotidiana. Tot un homenatge per part del Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona.

Les dues jornades de portes obertes per visitar aquesta mostra se celebren dissabte, dia 14, i diumenge, dia 15. L'horari és de 10.00 hores a 20.00 hores.

Durant el mateix cap de setmana, tothom pot tastar plats que s'elaboraven i es menjaven en aquella època, a l'inici de la dècada dels 30. La proposta El gust de la República permet assaborir els gustos de la República amb els plats d'una cuina igual, però diferent, durant tot el cap de setmana a les paradetes que trobareu a la plaça del Rei.

Una altra de les ofertes remarcables d'aquesta festivitat són els tallers per a tota la família, que tenen lloc dissabte i diumenge. El taller Grafit Republicà, els nens i les nenes a partir de 6 anys poden participar en la creació d'un gran mural, utilitzant la tècnica del grafit, per recrear imatges, motius i consignes de l'època de la República. També s'ha programat una divertida activitat per diumenge al matí. Nens i nenes de totes les edats poden participar en jocs tradicionals, com ara els jocs de xapes, bitlles, ferradures, sacs i estirada de corda, entre d'altres.

Cinema i música completen la proposta per aquests dies. Amb la presentació a càrrec de Félix Ibáñez i sota el títol La República a través dels Ulls de Buñuel, s'ha programat un cicle de cinema amb la projecció de pel·lícules com Las Hurdes o Tier -ra sin pan, del mateix Luis Buñuel divendres 13 a les 19.30 hores. També s'hi projecten altres films com Almadrabas de Carlos Velo i Fernando G. Mantilla, España 1936 de Jean-Paul Le Chanois. Dissabte dia 14 a la mateixa hora es projecten Madrid, de Manuel Villegas López i La hija de Juan Simón de José Luis Sáenz de Heredia

La plaça del Rei també és l'escenari d'una revetlla republicana, que omplirà de música de l'època aquest històric racó de la ciutat.La majoria d'activitats són gratuïtes i, en algunes, es recomana fer una reserva. Més informació a www.bcn.cat i www.laprimaverarepublicana.cat.

recomendar el artículo
portada de los lectores
copia para imprimir
Información gratuita actualizada las 24 h.
 SUSCRIBASE A
Más información
Renovar/Ampliar
Estado suscripción
Suscríbase aquí
Suscripción en papel
  Participación
Debates
Charlas
Encuentros digitales
Correo
PUBLICIDAD HACEMOS ESTO... MAPA DEL SITIO PREGUNTAS FRECUENTES

elmundo.es como página de inicio
Cómo suscribirse gratis al canal | Añadir la barra lateral al netscape 6+ o mozilla
Otras publicaciones de Unidad Editorial: Yo dona | La Aventura de la Historia | Descubrir el Arte | Siete Leguas

© Mundinteractivos, S.A. / Política de privacidad